Prata istället för att skriva.

Ibland är det lättare att prata än att skriva, så därför fick det bli ett kort klipp.  
 
Taggar: #IVF;

Kommentarer :

#1: Mysan

Jag kan tipsa dig om du inte redan har sett det att kolla videos från Vanja Gravid vecka för vecka, för hon beskriver det väldigt bra och man får vara med på processen: www.vanjaw.com
Kram

Svar: tack :)
Lilla Hell

skriven
#2: Anonym

Ingen erfarenhet själv av kejsarsnitt. Vi valde vanlig förlossning och det gick jättebra. Däremot så hade jag en vän som nyligen var gravid och livrädd för förlossningen. Hon var helt 100% säker på kejsarsnitt från början och gick via barnmorskan och psykolog tror jag. Hon förklarade ingående sin förlossningsskräck och blev beviljad planerat kejsarsnitt, men hur det nu än var så ju närmare förlossningen de kom, ju mer började hon tvivla och i slutändan valde hon vanlig förlossning och det hade gått jättebra.

Det jag hört gällande kejsarsnitt och vanlig förlossning (det frågade du ej om, men jag skriver ändå) det är att man blir återställd snabbare efter en vanlig förlossning. Men samtidigt så är det individuellt det oxå. En vän som födde med kejsarsnitt var fullt rörlig efter en vecka, medan för en annan tog det längre tid.

Svar: Ok :)
Lilla Hell

skriven
#3: Emma

Jag har fött på båda sätten!
Inga problem vid en vaginal, men inte heller efter mitt snitt.
Ja fick barn kl 11.20 och till kvällsmaten 18 ca var ja uppe och gick, dock med stöd av bebis vagnen på BB. Sen gick de bättre o bättre dag för dag :-)

Nu har jag sett avsnitten :-) roligt o följa er!

Svar: Hur fick du ditt kejsarsnitt? :)
Lilla Hell

skriven
#4: Malin

En vän till mig har fått beviljat två planerade kejsarsnitt. Hon pratade med sin barnmorska i tidig graviditet. Då hade hon dock fått sitt första barn på "vanligt" sätt och hade då en jättejobbig förlossning. Hon har varit riktigt nöjd med sina planerade snitt. Jag själv har gjort akutsnitt, och jag hade mycket hellre fött vaginalt!

Svar: Ok ! Ja de är tydligen lättare att få om man har barn sen tidigare, att det finns någon anledning från den förlossningen. Synd att ens ångest å rädsla inte väger lika tungt
Lilla Hell

skriven
#5: Sandra

Hej! Jag har tre barn, väntar mitt fjärde. Mitt tredje är född med planerat kejsarsnitt, också pga rädslor och mitt "kontroll behov"🙈
Jag pratade med min barnmorska här i Värmland som är så himla snäll och förstående, hon i sin tur skickade en remiss till sjukhuset men bad även att jag själv skulle ringa och boks tid då det tyvärr hänt att de inte mottagit remissen. På sjukhuset fick jag gå i Viktoria gruppen tror jag det heter, där jag och en kvinna från sjukhuset pratade om förlossningen, mina rädslor och hur jag tänkte kring det. Det var ganska många samtal innan jag fick prata med en läkare på specialist mödravården (om jag minns rätt). Efter samtalet med honom bestämdes det att det skulle bli ett planerat snitt. Jag tycker inte jag behövde "bråka" mig till det, men alla samtalen på vägen var nyttiga för mig för att gå igenom, få förklara för någon som lyssnade och fick gråta utan att någon tyckte man var löjlig. Men viktigast av allt, att jag fick reflektera ordentligt över hur jag tänkte och kände. Lycka till!

Svar: Ja men de låter ju helt ok. Men när började du hela den resan, i vilken vecka?
Lilla Hell

skriven
#6: Emma

Jag fick mitt kejsarsnitt med den 3:e pga han låg i fot- sätes bjudning.
Så hade aldrig kunnat komma ut annars!

Tycker ändå du ska överväga en vaginal då de inte alls är samma sak.
Finns mycket bedövning, doula, aurora samtal, besök mm man kan få.

Svar: Jo jag har fått all info kring vad man kan få för hjälp men de här är en STOR rädsla.
Lilla Hell

skriven
#7: Sandra

Jag minns tyvärr inte exakt, men tror det var runt vecka 30 kanske?

Svar: ok :)
Lilla Hell

skriven
#8: Sara B

Gumman hör av dig om du behöver prata! Finns här för dig om du behöver ventilera, nån att bolla tankar med osv. Kram

Svar: Tack :)
Lilla Hell

skriven

Kommentera inlägget här :