Uppdrag: sova i sin egen säng.

I söndags började vi med uppdraget att få Bernhard att sova i sin egen säng - han somnar lätt i den, men sen vill han komma över på natten. Vilket är helt okej för Jeppe, men de enda problemet är att jag inte får sova så mycket. Han rör sig MYCKET i sömnen och jag har av någon anledning blivit måltavlan för alla vilda sparkar och slag. Så för att rädda livet så bestämde vi oss för att NU gör vi det - vi tar några dagar med kanske ännu mindre med sömn för att han ska bli trygg och kunna sova hela nätterna i sin säng. Och hans säng står i vårt sovrum - vi tänker att vi tar det stegvis. Så när han sover i sin egen säng och gjort det ett tag, så flyttar vi in den i hans rum. 

Så hur gick det då?

Jo, natten mellan söndag och måndag sov han fram till 4 och sen ville han komma upp, dricka välling och somna om i vår säng. Men vi gav honom vällingen i hans säng och sen stod jag brevid honom när han låg i sin säng i en timme innan han somna om. Och något vi upptäckt som funkar för att få Bernhard att gå ner i varv är att spela klassisk musik, så i en timme låg han vaken och lyssna på klassisk musik innan han somna om. 

Sen sova han lite kortare han vad han brukar på dagen igår, så han somna tidigt igår kväll. Sen sov han fram till 02, fick välling i sin säng och somna om direkt. Men han vakna sen vid 6 igen, och ville gå upp med tanke på hur tidigt han somna på kvällen. 

 
 
 
 
Och något annat som är viktigt är att hans nalle ligger brevid honom - iaf när han ska somna. 

Kommentera inlägget här :